Menu

Grupa NDG

Lider w branży outsourcingu

Zadzwoń

89 615 33 40

Polityka prywatności

1. Informacje ogólne.

Niniejsza polityka prywatności określa zasady przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych użytkowników (zwanych dalej Użytkownikami) serwisu internetowego „www.ndg.com.pl” (zwany dalej Serwisem) prowadzonego pod adresem www.ndg.com.pl

Serwis internetowy jest prowadzony przez NDG Medical Sp. z o.o. z ul. Limbowa, 110-163 Olsztyn (zwanego dalej Administratorem), który jest zarazem Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu internetowego. Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem e-mail: ndg@ndg.com.pl.

Administrator w celu prowadzenia Serwisu internetowego zbiera dane osobowe i inne dane nie posiadające takiego przymiotu. Zbieranie odbywa się, w zależności od rodzaju danych, z inicjatywy użytkownika lub automatycznie.

Administrator dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony danych osobowych Użytkowników korzystających z Serwisu oraz podejmuje w tym celu wszelkie niezbędne działania określone Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Dane osobowe użytkownika przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a i b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016 r. tj. zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi na przetwarzanie danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Dane użytkownika będą przechowywane do momentu wycofania zgody lub do czasu rezygnacji z usług z których korzysta użytkownik.
Usunięcie danych osobowych może nastąpić na skutek cofnięcia zgody bądź wniesienia prawnie dopuszczalnego sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych.
Administrator nie udostępniania danych osobowych innym podmiotom aniżeli upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa.

Korzystanie w jakikolwiek sposób z Serwisu internetowego jest równoznaczne z akceptacją  zasada zawartych w niniejszej Polityce Prywatności.

2. Informacje o plikach cookies.

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Serwis internetowy i przechowywane na komputerze Użytkownika zawierające informacje związane z korzystania z Serwisu. Wykorzystywane przez Serwis internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania z Serwisu.

Serwis internetowy wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookies w następujących celach:
Google Analytics

Nazwa cookie Rodzaj Cel i zawartość
__utmz trwały przechowuje informacje o tym, skąd trafił do nas użytkownik
__utma trwały przechowuje informacje o ilości wyświetleń dla danego użytkownika
__utmb trwały przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
__utmc sesyjny przechowują czas wizyty/przebywania na stronie

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na poprawne działanie niektórych  funkcjonalności dostępnych na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Serwisem reklamodawców oraz partnerów. Zalecane jest przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm.

3. Informacja o logach serwera.

Oprócz plików cookies Serwis internetowy również automatycznie zbiera i przetwarza informacje logowane w warstwie serwerowej dotyczące niektórych parametrów połączenia Użytkowników z Serwisem.

Zapisowi do logów serwera mogą podlegać:

  • adresy URL przeglądanych,
  • zasobów Serwisu, informacje o adresie IP,
  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  • adres URL poprzednio odwiedzanej strony z której nastąpiło przez odnośnik przejście do Serwisu (referer link),
  • informacje o przeglądarce użytkownika.

Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwerem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi Serwisu internetowego. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4. Usługa Newsletter.

Jeżeli Użytkownik wyrazi na zgodę na zapisanie się i korzystanie z newslettera, podany przez niego adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych towarów dostępnych w serwisu internetowego www.ndg.com.pl

Powyższa zgoda może być cofnięta w każdym czasie. Wycofanie zgody jest równoznaczne z rezygnacją otrzymywania newslettera. Aby cofnąć zgodę prosimy o przesłanie nam oświadczenia na poniższy adres e-mail: marketing@ndg.com.pl

5. Odnośniki do innych stron internetowych.

W ramach Serwisu mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu. Nie możemy ponosić odpowiedzialności  za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Zalecamy, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego serwisu internetowego.

6. Zmiany Polityki Prywatności.

Oferta Serwisu internetowego może z czasem ulec rozszerzeniu. Zmianie będą również ulegały technologie, standardy i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie. Oznacza to, że będzie istniała konieczność wprowadzenia modyfikacji do niniejszej Polityki Prywatności.
Z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności będzie się pojawiała na stronach Serwisu  wraz ze stosownym komunikatem i będzie obowiązywała w nowym brzmieniu od dnia powiadomienia o jej zmianie poprzez jej umieszczenie w Serwisie.